وبلاگ عینک آفتابی

پیوندها

۲ مطلب در شهریور ۱۴۰۲ ثبت شده است

بوتاکس که بیشتر به عنوان یک درمان زیبایی برای کاهش ظاهر چین و چروک های پوست استفاده می شود، با ایجاد فلج جزئی عضلانی عمل کرده که باعث می شود پوست روی آن صاف تر به نظر برسد. در نتیجه تزریق سم بوتولینوم به دیواره معده به طور موقت ماهیچه ها را شل کرده و تخلیه معده را نیز کند می کند. در نتیجه این روش می تواند به شما کمک کند بعد از صرف غذا برای مدت طولانی تری احساس سیری کنید که باعث شده کمتر غذا بخورید و وزن کم کنید.

با این حال علم پزشکی هیچ مدرکی مبنی بر اینکه تزریق بوتاکس معده در بیماران چاق منجر به کاهش وزن طولانی مدت موثر می شود، پیدا نکردند. علاوه بر این، تزریق بوتاکس به معده نیز می تواند عوارض جانبی مضری مانند درد و تورم در ناحیه تزریق، حالت تهوع و سوء هاضمه ایجاد کند.

آیا بوتاکس معده موثر و ثابت شده است؟

دستاورد کیفیت تیم پزشکی مطالعاتی که نقش بوتاکس معده را در کاهش وزن بررسی می‌کردند، به طور کلی ضعیف بود. زیرا برخی از مطالعات بررسی شده توسط محققان گزارش کردند که بیماران چاق که تزریق بوتاکس معده داشتند پس از یک ماه وزن کم کردند و بیماران پس از خوردن غذای کمتر نسبت به قبل، زودتر احساس سیری کردند.

اما در اکثر مطالعات، پس از سه تا شش ماه، بیماران یا وزنی را که از دست داده بودند دوباره به دست آورده بودند، یا وزنشان بیشتر از قبل از عمل بود، یا حداقل کاهش وزن کلی بدن را داشتند. تنها نتیجه مهمی که کاهش قابل توجه وزن کل بدن را نشان داد، این بود که همه شرکت‌ کنندگان را به مدت هشت هفته تحت یک رژیم غذایی مایع کم کالری قرار داد. علاوه بر این، اثر تزریق بوتاکس پس از سه تا شش ماه از بین می رود.

آیا بوتاکس معده باعث اختلال در گوارش می شود؟

بوتاکس معده عوارض جانبی خاصی مانند درد و تورم در ناحیه تزریق، حالت تهوع و سوء هاضمه دارد، بنابراین فردی که قصد تزریق بوتاکس را دارد، در صورت داشتن هرگونه بیماری عضلانی یا حساسیت به بوتاکس، نباید این عمل را انجام دهد.

استفاده از بوتاکس در معده ممکن است باعث ایجاد عوارض جدی گوارشی شود که شامل مشکلات هضمی،اسهال، یبوست، تهوع، استفراغ، درد شکمی و تورم معده می‌شود. همچنین، بوتاکس ممکن است باعث کاهش حرکت معده و کاهش جذب مواد غذایی شود که باعث کاهش وزن و نقصان تغذیه‌ ای می‌شود. به همین دلیل، استفاده از بوتاکس در معده به‌ طور رسمی تایید نشده است و استفاده از آن برای درمان مشکلات گوارشی توصیه نمی‌ شود.

ابتلا به یبوست و ایجاد بواسیر

بواسیر که با نام علمی هموروئید هم شناخته می شود و در انگلیسی با اصطلاح Hemorrhoids آورده می شود، یکی از شایع ترین بیماری های مقعدی است. علائم بواسیر مشخص و واضح می باشد و در دسته بیماری های پر نشانه قرار می گیرد. در یک تعریف ساده و کوتاه بیماری هموروئید در اثر التهاب و کشیدگی مویرگها و رگ های خونی اطراف ناحیه ی مقعد به وجود می آید. در اطراف مقعد تعداد بسیار زیادی مویرگ و رگ های خونی با فشار خون بالا وجود دارد که در هنگام دفع مدفوع برای دفع راحت تر می توانند تا حد زیادی منعطف شوند.

در نتیجه از آنجا که یبوست باعث سفتی مدفوع شده به سختی دفع می شود. همچنین بوتاکس معده که بر عملکرد حرکات روده تاثیر گذاشته، باعث حرکت کندتر غذا در روده ها می شود. به همین دلیل مدفوع سفت و دیر دفع شده به رگ های مقعد فشار وارد می کند. فشار ناشی از مدفوع توده های بواسیر یا هموروئید را تشکیل می دهد.

ادامه مطلب بواسیر چیست سایت طلا

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۲ شهریور ۰۲ ، ۱۲:۱۳
پانیز محمدی

روشهای عمل این بیماری به طور کلی در دسته های زیر قرار می گیرند:

  1. جراحی باز: در این روش، پوست و بافت های اطراف فیستول بریده می‌شوند و فیستول از بین می‌رود. سپس، جراحی با خیاطی و ترمیم بافت ها به پایان می‌رسد.

  2.  جراحی لیزر: در این روش، با استفاده از لیزر، فیستول بدون بریدگی پوست و بافت های اطراف از بین می‌رود. این روش کمتر درد آور و بازگشت فیستول نیز کمتر است.

  3. جراحی رباتیک: در این روش، با استفاده از دستگاه های رباتیک، جراحی صورت می‌گیرد. این روش دقیق تر و کمتر درد آور است.

  4. جراحی تسلیم: در این روش، به جای بریدن بافت های اطراف فیستول، یک لوله کوچک به داخل آن قرار داده می‌شود تا فضای بین فیستول و بافت های اطراف پر شود و فیستول بهبود یابد.

  5. جراحی ترکیبی: در این روش، از ترکیب دو یا چند روش برای جراحی فیستول استفاده می‌شود تا بهترین نتیجه حاصل شود.

فیستولوتومی

rouydad24.ir فیستولوتومی مهمترین و کاربردی ترین روش جراحی فیستول مقعدی است. در این روش جراحی مجرای فیستول با استفاده از چاقو باز شده و محتویات آن خارج می شود. در این روش ترمیم از داخل به خارج است. مدت زمان بهبودی پس از این عمل 1الی 2 ماه است.

این روش همراه با ریسک آسیب به عضله اسفنکتر است. اما پزشک تمام سعی خود را خواهد نمود، تا کمترین میزان آسیب به این عضله وارد شود.

تکنیک جراحی فیستول به روش استن یا ستون

در روش سنتی درمان فیستول با تکنیک استن از موی اسب و یا کتان استفاده می شد. ولی امروزه از نخ بخیه یا لوله تخلیه برای از بین بردن عفونت و باز ماندن مجرای فیستول استفاده می شود. این نخ باید برای حداقل 6 الی 12 هفته در مجرای بماند و سپس پزشک انجام جراحی را تجویز می کند. این روش برای افراد در معرض خطر آسیب به عضله اسفنکتر و بی اختیاری مدفوع کاربرد دارد.

عمل فیستول با تکنیک فلپ ادونس منت

تکنیک فلپ ادونس منت در مورد فیستول های پیچیده تر و افراد در معرض خطر بی اختیاری مدفوع استفاده می شود. در طی این روش با استفاده از بافت روده و یا پوست اطراف مقعد اقدام به ترمیم فیستول می نمایند. میزان تاثیر این روش درمانی 50% گزارش شده است. ابتلا به بیماری های زمینه ای برای فیستول مثل کرون و کولیت ریسک عود مجدد بیماری را افزایش می دهد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۵ شهریور ۰۲ ، ۱۲:۱۶
پانیز محمدی